Hyr lastbil

Hyra lätt eller tung lastbil

Det finns flera företag som hyr ut lastbilar för B-kort eller C-korts behörighet. Hyr lastbil för kort- eller långtidsuthyrning. Det finns lastbilar och tillbehör som passar alla behov. Priserna kan variera ganska kraftigt så det lönar sig att kolla runt lite innan du bestämmer dig hos vilken firma du skall hyra din lastbil.

Skall du exempelvis hyra en lastbil i Stockholm så finns det ju uppenbarligen många fler uthyrare att välja på än om du skall hyra en lastbil i t.ex. Umeå.

Olika uthyrningsställen

Om du väljer att hyra på exempelvis Statoil eller OK/Q8 så kan du enkelt boka online men även se var någonstans du hittar närmaste uthyrningsstället.

Ett ställe som är ganska välkänt är rent-a-wreck som är ett av de äldsta och största hyrbilskedjorna med begagnade bilar. Namnet hänvisar självironiskt till vrak, men bilarna är besiktigade, rena, välunderhållna och av välkända och tillförlitliga märken.

Oavsett om du väljer att hyra din lastbil på Statoil, OK/Q8, rent-a-wreck eller någon annan uthyrningsfirma så brukar valet av firma till slut hamna på den firman som har smidigast rutiner och närhet. Att lastbilen finns nära dig brukar väga tyngre än exempelvis pris.

Om du bara skall transportera lite saker kan du överväga att hyra ett släp. Varför inte låna ett gratis?